Wednesday, 14 December 2011

what love mean???

" cinta itu.. banyak pengertian.. tapi bagi aku cinta adalah... kawan sejati. orang yang mencintaimu meskipun telah mengenalimu dengan sebenar- benarnya iaitu baik dan burukmu namun setiap yang kita lakukan biarlah jujur kerana kejujuran itu terlalu penting dalam sebuah kehidupan. tanpa kejujuran hidup sentiasa menjadi mainan orang oleh itu jangan tertarik dengan seseorang kerana parasnya, sebab keelokan dapat menyesatkan. jangan pula tertarik kepada kekayaannya kerana kekayaan dapat musnah. tapi.....

tertariklah dengan seseorang yang dapat membuatmu tersenyum, kerana hanya senyuman yang dapat membuat hari-hari yang gelap menjadi cerah. ibarat kata orang, setiap bunga mawar itu pasti ada durinya. dari kesusahan itu akan diperolehi kesenangan dan kebahagiaan seperti durian berduri kerana sedap isinya, kulit manggis pahit kerana manis di dalamnya, dan bunga ros berduri kerana harum baunya. dan jika seseorang hadir dlm hidup kamu dan mnjadi sebahagian drpd kamu.. tetapi atas sebab2 tertentu dia terpaksa pergi, jangan terlalu sedih, terimalah kenyataan itu dan sekurang2 nya dia pernah membahagiakan kamu tetapi... apabila ada yang datang, jangan biarkan ia berlalu pergi tapi teruslah pegang hatinya untuk terus berada disisi kamu hingga maut yang memisahkan... andai dibiarkan dia berlalu pergi jangan harap ia akan datang kembali " 
          

p/s: cinta bukan hanya pada kekasih hati tp banyak yang kita boleh cintai di dunia ini dan yg paling penting cintailah yg MAHA MENCINTAI..sebelum kita mncintai sesipa pn di dunia ni... rightio... salam. ;)


No comments:

Post a Comment